Gema

is geadopteerd

Naam: Gema
Ras: Galgo 
Leeftijd: 7 jaar
Geslacht: Teef
Locatie: Nederland

12 oktober 2023
GEMA is ruim 5 maanden in Nederland. Ze heeft echt stappen gemaakt in de afgelopen tijd, ze is opener en heeft meer vertrouwen. En maakt ook letterlijk grote sprongen als ze even helemaal los gaat in een blije uitspatting!

Ze heeft aan veel dingen in haar nieuwe omgeving, zowel binnen als buiten, moeten wennen. Ondanks dat ze ook nog wel behoudend is in bepaalde situaties, laat ze zichzelf steeds meer zien.

Mensen die achterop komen of met een tas lopen, vind ze nog wel spannend. Maar ze raakt niet in paniek. Bij honden en baasjes liep ze buiten eerst met een grote boog om hen heen en had geen behoefte aan contact. Toch lijkt daar verandering in te komen, ze toont meer interesse en verstopt zich minder achter je.

Haar zelfvertrouwen is groter geworden na de social dates die ze heeft gehad met een kleine roedel, met ook windhonden. Ze veranderde van een bange, terughoudende galga in zowat de partygirl met de jongste hond! Zo mooi om te zien hoe makkelijk ze met de andere honden optrekt, en het haar vertrouwen vergroot.

Een hondenmaatje is eigenlijk wel een must voor haar. Ze kan een aantal uren alleen thuis zijn. Is dan super blij als je weer thuis komt. Ze staat enthousiast bij de deur om uitgelaten te worden. Loopt heel fijn mee aan de riem. Een rustige omgeving is voor haar belangrijk.

28 september 2023
GEMA is heeft de operatie goed doorstaan en de uitslag van het lab is binnen. GEMA hoeft niet opnieuw te worden geopereerd. Ze is nu helemaal klaar (met een schoon gebit en zonder 1 tepellijst) voor haar eigen baasje. GEMA heeft bij dat baasje wel een andere hondenvriendje nodig.

8 augustus 2023
GEMA is klaar met haar gebitje, nu nog mammatumoren verwijderen. Wanneer dat kan weten we nog niet.

30 juni 2023
Arme GEMA heeft pech, er is een kies die er uit moet, dat zal zo snel mogelijk gebeuren, daarbij heeft ze een zwelling bij een tepel en zoals bij al de teefjes die op latere leeftijd en vele nestjes naar Nederland mogen komen betekent dat dus vaak een mammatumor, dus ook deze operatie komt er aan. Gelukkig zit GEMA in een top opvanggezin en als ze dit allemaal achter de rug heeft dan hopen we op een liefdevol gezin voor dit pechvogeltje. Ze is zo lief, ze doet zo haar best, lopen naast de fiets vind ze echt leuk, ze heeft eerst een tijdje ernaast gelopen, maar op een gegeven moment had ze zin in wat meer actie en hup daar ging ze.

15 mei 2023
GEMA is sinds 2 weken in Nederland. In een korte tijd heeft ze veel nieuwe indrukken opgedaan, soms nog iets te spannend voor haar. Niet verwonderlijk gezien haar achtergrond. Maar toch gaat ze vooruit, van mini tot grotere stappen. GEMA is zindelijk, gelijk vanaf haar aankomst, ze kan nu 2,5 uur alleen zijn.
GEMA gaat graag mee naar buiten, nu durft ze ook zelf te komen om haar tuig om te laten doen. En de laatste dagen doet ze dat zelfs met kwispels en een play bow!! Wow, dan zie je de ‘Gem’ (parel) die ze is onder alle ellende die ze mee heeft gemaakt ❤️ 
Buiten voelt ze zich het prettigst als het rustig is. Ze loopt makkelijk mee aan de lijn, en inmiddels van standje slow motion naar vlotjes. Ze heeft meer aandacht voor allerlei geurtjes, en haar oog valt op beweging in de verte (zie ik nou een konijn!).

Belangrijke noot: GEMA woont op een appartement zonder andere honden of katten. Als GEMA buiten katten ziet reageert ze er niet op, niet als ze weg lopen maar ook niet als ze blijven zitten, dat vind ze zelfs een beetje eng.
 
 
Maart 2023
Dit is GEMA, geboren op 1 oktober 2016. Deze lieverd kwam met 3 andere galgo’s bij een jager vandaan waar ze het vreselijk slecht hadden. Nu GEMA veilig in het Spaanse asiel van Galgos en Familia verblijft toont ze zich een lieve en heel vriendelijke galga, bijna alsof ze dankbaar is uit de ellende van haar vorige leven gered te zijn. Ze is een sociale dame naar andere honden toe en het allerbeste: ze kan samenleven met katten. GEMA is een evenwichtige galga die in ieder gezin dat haar liefde wil geven gelukkig gaat worden.

 

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin