Medische informatie voor hondeneigenaren

Als hondeneigenaar zijn er altijd een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld van welk ras de hond van je keuze is. Het ene ras is eerder vatbaar voor een bepaalde ziekte of aandoening dan het andere. Naast de verschillen tussen de diverse rassen kan een hond natuurlijk ook iets hebben opgelopen op de plek van herkomst, zoals ziektes of  infecties. Een andere oorzaak van bijvoorbeeld fysieke en/of neurologische aandoeningen bij honden kan helaas ook menselijk toedoen zijn.

Ziektes in Midden- en Noord Europa. 
Wanneer we een buitenlandse hond adopteren, kunnen we ook te maken krijgen met ziekten die voorkomen in het land waar de hond vandaan komt. Onderstaand gaan we wat dieper in op diverse ziektes en aandoeningen waar wij als stichting Dutch Galgo Lovers mee te maken hebben gehad. Uiteraard zijn wij, voor zo ver dat kan, zo volledig mogelijk op de hoogte van de (medische) achtergrond van de honden die ter adoptie op onze site staan.

Klik hieronder op een tabblad om meer te weten te komen over het betreffende onderwerp. Mocht je na het lezen nog vragen hebben of extra informatie willen, neem gerust contact met ons op.

Onze organisatie komt op voor het lot van Spaanse Greyhounds en Galgo's.

Dutch Galgo Lovers

Heb je vragen over onze stichting, of wil je vrijwilliger worden?

Neem gerust contact met ons op.