We vinden het erg fijn dat u interesse heeft in één van onze honden, u kunt op de volgende manieren contact met ons opnemen hierover:
Het maakt niet uit op welke wijze u contact met ons opneemt, er zal altijd een adoptieconsulent via een (telefonisch) intakegesprek proberen te achterhalen of de hond van uw (1e) keuze geschikt zou kunnen zijn voor uw situatie. Het is natuurlijk voor u en voor de hond van belang dat er een goede match is en keuze maken vanuit een foto, een filmpje en wat geschreven tekst is toch wat beknopt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de hond van uw keuze qua karakter niet aansluit bij uw levensstijl en uw gezin.
Een huisbezoek…
Na dit gesprek komt één van onze vrijwilligers op huisbezoek om nader kennis te maken. Daarbij zal er uitleg gegeven worden over het belang van een goed veiligheidstuig. De honden kunnen alleen geadopteerd worden mits er een 3 punts-tuig en veiligheidslijn aangeschaft en gebruikt wordt. Bange honden kunnen alleen geadopteerd worden als er een goed veiligheidstuig, gps-tracker, martingale halsband en veiligheidslijn aangeschaft en ook gebruikt worden. Deze honden horen ten alle tijden dubbel aangelijnd te zijn! Niet elk tuig is geschikt voor een windhond of Podenco, wij zullen u uitvoerig uitleggen welk tuig geschikt is. Dit alles doen we om er zo zeker mogelijk van te zijn dat u, uw gezin en de hond een goed leven samen krijgen. Na alle ellende die de hond heeft meegemaakt, doen we er alles aan om de hond een liefdevol en veilig thuis te geven en om te voorkomen dat de adoptie uitloopt op een teleurstelling.
Uw keuze en de adoptie
Zodra er een definitieve keuze is gemaakt wordt de hond in Spanje gereserveerd.
Na aankomst in Nederland bent u verplicht uw hond binnen 14 dagen te registreren bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren (NDG). De registraties worden gecontroleerd door de NVWA.
Misschien is de hond van uw keuze al in Nederland, dan kunt u een afspraak maken met het opvanggezin.
Alle honden die wij plaatsen worden voor adoptie gesteriliseerd of gecastreerd, ontvlooid, ontwormd en natuurlijk gecheckt op mediterrane ziekten zoals leishmania, ehrlichia, babesiose, hartworm etc. Vanzelfsprekend zijn al onze honden gechipt en ingeënt. Dit alles en het vervoer naar Nederland is in de adoptiekosten van 400 euro inbegrepen. (Let op: de adoptiekosten dienen betaald te worden voordat de hond wordt opgehaald!). Het verplichte (zie tekening) veiligheidstuig de veiligheidslijn en een martingale halsband zijn kosten die bovenop de adoptiekosten komen. Trackers kunt u o.a. kopen bij tractive.com, alle andere noodzakelijke artikelen voor uw hond zijn bij ons bij aankomst of in de webshop te verkrijgen.
Als u een pup wilt adopteren zijn de hondjes vaak te jong om al te steriliseren of castreren. Dit betekent dat u daar zelf zorg voor draagt wanneer uw teefje tussen de 6 en 9 maanden oud is en uw reutje rond de 6 maanden. Wij betalen u 60 euro terug na de castratie van uw reu en 90 euro na de sterilisatie van uw teefje. Tijdens het huisbezoek leggen wij u alles uit en laten wij een folder achter, waarop u alles nog eens na kunt lezen wat er besproken is!
Eindelijk uw hond ophalen
Als de hond in Nederland aankomt volgt de kennismaking. Indien u een driepunts-veiligheidstuig, gps-tracker en veiligheidslijn heeft aangeschaft dient u deze mee te nemen naar de aankomst om de hond vòòr vertrek van de aankomst locatie het tuig aan te meten. U kunt alle vragen aan ons stellen, die u op dat moment nog heeft. We onderhouden graag regelmatig contact met u om mee te genieten van de plaatsing. Maar ook om antwoord te geven als u vragen heeft, advies te geven als u raad nodig heeft.
In principe is het de bedoeling dat u uw nieuwe huisgenoot zelf gaat ophalen als deze aankomt in Nederland. Wanneer de hond reeds in Nederland is en bij een opvanggezin verblijft, geldt hiervoor hetzelfde. Indien er sprake van is dat het opvanggezin de hond bij u thuis brengt, dan is het gebruikelijk dat u hiervoor een reiskostenvergoeding betaalt die u anders zelf kwijt was geweest (wij zijn tenslotte allen vrijwilliger).
De weken na de adoptie
We hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van adopties en hebben zelf ook Spaanse honden en galgo’s geadopteerd. In ons team van vrijwilligers bevinden zich hondengedragsbegeleiders, die gespecialiseerd zijn in windhonden. Ook met gezondheids- en medische vragen kunt u bij ons terecht. En mochten wij het niet weten dan zorgen we dat we u toch de juiste informatie kunnen geven. Als in een enkel geval, ondanks onze zorgvuldige werkwijze, het toch niet gaat tussen de hond en de andere gezinsleden of huisdieren, komt de hond bij ons terug. Wij verwachten wel dat, voordat de hond terugkomt, u in samenwerking met onze medewerkers, al het mogelijke heeft gedaan om de hond aan de nieuwe situatie te laten wennen. Er wordt dan wel 50 euro aan administratiekosten in rekening gebracht.
Waarom betaal je adoptiegeld voor een rescue hond?
Het adoptiegeld bedraagt 400 euro en is een vergoeding voor dekking van zowel het bedrag dat wij per hond aan een shelter betalen als voor de kosten die wij zelf als stichting maken.
Het bedrag dat wij aan een shelter betalen.
De kosten zijn een bijdrage voor ontwormen, antivlooienbehandeling, vaccinaties, bloedonderzoek mediterrane ziektes, castratie/sterilisatie, microchip (indien niet aanwezig), een paspoort, mogelijke verdere dierenarts behandelingen, (eventuele dure operaties, medicijnen, verbandmiddelen). Daarbij zijn spullen zoals voer, riemen, halsbanden, jasjes (voor de koude maanden) en manden ook een deel van de kosten.
De langere termijn
Wij blijven voor u klaar staan. U kunt altijd met vragen bij ons terecht, hoe lang geleden u de hond ook heeft geadopteerd. En mocht u na langere tijd, door onverwachte omstandigheden, niet meer voor de hond kunnen of willen zorgen, dan kunt u nog steeds op ons rekenen en gaan wij samen met u op zoek naar een nieuw thuis.
Neem gerust contact met ons op.